Voordelen en nadelen van een hondentuig

Voordelen van een hondentuig

Een hondentuig is een ontzettend handig alternatief voor een hondenhalsband. Naast het feit dat een hondentuigje er totaal anders uit ziet dan een halsband is de functie ervan ook totaal anders dan van een hondenhalsband.

Een tuig zit bij een hond over het algemeen erg comfortabel. Dit komt mede door het feit dat een hondentuig op meerdere plaatsen bevestigd kan worden. Vooral bij de wat duurdere sterke hondentuigen zitten de bevestigingen zowel op de borst als op de rug. Dit voelt voor uw hond erg comfortabel. Uw hond heeft sneller de neiging om te trekken wanneer hij of zij een tuigje aan heeft maar gelukkig is dit makkelijker te corrigeren. Bij een halsband loopt u nu eenmaal het risico de hond fysiek te beschadigen, zeker wanneer u een forse ruk geeft aan de halsband om een correctie uit te delen. Zo kan er nekletsel ontstaan op de lange termijn en bijvoorbeeld oor- en oogproblemen. Dit is deels te voorkomen door de halsband achterop de rug van de hond te bevestigen in plaats van aan de voorzijde op de borst.

Wanneer u besloten heeft om een hondentuig aan te schaffen is het van belang om te weten welke maat hondentuig u exact nodig heeft. De meeste hondentuigen kennen een eigen maattabel waarmee u exact kunt bepalen welke maat u nodig denkt te hebben voor uw hond. Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling dat uw hond geen hinder ondervind van het tuigje. Het zou erg vervelend zijn wanneer het tuigje zou knellen of schuren. Het moet nu eenmaal lekker zitten. Kies daarom altijd voor een hondentuig met een hoge kwaliteit voering, zoals fleece in combinatie met nylon. Tevens is het van belang dat het gewicht van uw hond goed verdeelt wordt over het tuig. Het tuig mag geen druk geven op de oksels, nek en rug. Wanneer dit wel het geval is dan zult u dit snel genoeg merken aan het gedrag van uw hond wanneer u hem of haar een correctie wilt geven.

Zitten er dan geen nadelen aan een hondentuig? In principe niet. Wanneer u een hond heeft die moeilijk opvoedbaar is dan is een gedragscursus uiteraard nooit weggegooid geld. Uw hond zal moeten leren te luisteren naar uw commando’s, ook wanneer hij of zij een hondentuig draagt.

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 16:00 besteld?

De volgende werkdag in huis!

Veilig betalen

Met o.a. Ideal of Mastercard