Your Cart
  • Gratis verzending!
  • VOOR 16:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
  • 14 dagen bedenktijd!
Hondenstep kopen

Hondenstep kopen

Tips bij het kopen van een hondenstep

Hondensteps zijn er in verschillende kleuren, maten en prijzen. U zult zich misschien afvragen wat dan daadwerkelijk de verschillen zijn als we kijken naar het verschil in prijs. De ene hondenstep is aanzienlijk goedkoper dan de ander, maar hoe komt dat?

Verschillen in prijs
Laten we als voorbeeld het merk KickBike nemen. Die behoort sinds jaar en dag tot de absolute top als het gaat om hondensteps. De steps van dit merk behoren kwalitatief tot de top in deze markt. Ze zijn duurder dan bijvoorbeeld Yedoo en daar heeft KickBike ook zo zijn redenen voor:

Anti slip voetenplank: die ervoor zorgt dat u met natte zolen niet zult uitglijden wanneer u zichzelf afzet op de step.

V-brakes: krachtige remmen die bij bepaalde situaties erg goed van pas zullen komen. Bijvoorbeeld wanneer u erg onverwachts moet remmen. Door de V-brakes zult u direct stilstaan.

Hoogwaardig materiaal: de steps van KickBike zijn gemaakt van aluminium en metaal waardoor u zich totaal geen zorgen hoeft te maken wanneer u er een eindje mee gaat steppen. Het zijn zeer krachtige steps die wel tegen een stootje kunnen. Minimale belastbaarheid van 120 kilo.

Zoals aangegeven is Yedoo weer goedkoper dan KickBike. Dat wil echter nog niet zeggen dat de aanschaf een slechte keuze is. Yedoo leent zich namelijk uitstekend voor diegene die toch wil gaan steppen, maar er geen honderden euro’s aan uit wil geven. De steps van Yedoo zijn net zoals die van KickBike gemakkelijk in gebruik en bevatten enkel en alleen hoogwaardige kwaliteit materialen. Het grote verschil tussen beide merken is het uiterlijk. De KickBike staat hoofdzakelijk bekend om zijn grote voorwiel dat direct opvalt.  Yedoo staat meer bekend als de hondenstep die veel weg heeft van een mountainbike.

Waar moet ik op letten wanneer ik een hondenstep wil gaan kopen?

Allereerst dient u te weten of uw hond geen fysieke problemen heeft. Het is namelijk wel intensief voor uw hond en u zult begrijpen dat een ”zieke hond” die bijvoorbeeld slecht ter been is of hartproblemen heeft niet geschikt is om mee te gaan steppen. Wanneer u er eenmaal zeker van bent dat u met uw hond kunt gaan steppen kunt u gaan kijken welke hondenstep bij u en uw hond past. Bij ieder model op onze website vind u de benodigde informatie die u nodig heeft zoals maximale belastbaarheid, minimale lengte van de stepper, soort step (denk aan kinderstep, sportstep, hondenstep) en zo nog veel meer.

Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Contacteer ons dan, we helpen u graag!

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!