Your Cart
  • Gratis verzending!
  • VOOR 16:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
  • 14 dagen bedenktijd!
Steppen met je hond

Steppen met je hond

Wanneer je voor het eerst gaat steppen met je hond is het belangrijk dat je goed weet wat je aan je trouwe viervoeter hebt. De ene hond is immers de andere niet en de een kan langer en actiever met je mee steppen dan de ander. Een Siberische Husky zal het in de meeste gevallen langer volhouden dan bijvoorbeeld een klein hondenras. Erg logisch, maar toch iets wat je zeker niet moet onderschatten.

Gebruik van de hondenstep

Wanneer je voor de eerste keer je hondenstep in gebruik gaat nemen is het verstandig om vooraf de hond even uit te laten. Je weet immers niet hoe hij of zij gaat reageren op zijn of haar nieuwe speeltje. Het is erg vervelend wanneer je hond hyperactief wordt op het moment dat je zijn lijn vast wilt maken aan de voorkant van de step. Laat je hond dus eerst even rustig uit en loop dan samen met hem of haar naar de hondenstep toe. Verbind de lijn van de hond aan het kliksysteem aan de voorkant van de hondenstep en controleer of alles goed vastzit. Het is namelijk erg schrikken wanneer je hond losschiet op het moment dat je met hem of haar aan het steppen bent.

Actief bezig zijn met je trouwe viervoeter

Wanneer je eenmaal je hond aan de hondenstep hebt bevestigd dan kun je beginnen. Zoek een rustige omgeving uit wanneer je voor de eerste keer gaat steppen met je hond, bijvoorbeeld een naastgelegen bos waar je geen hinder ondervindt van tegemoetkomend verkeer of andere honden. Je weet immers nog niet hoe je hond gaat reageren en of hij of zij het wel leuk vind om te steppen.

Voor de meeste honden die baat hebben bij sport en activiteit is steppen een ideale uitkomst. Ze worden er immers moe van en vinden het in de meeste gevallen ook erg leuk. Het brengt je als baas ook dichterbij je hond en de band tussen jullie twee zal alleen maar sterker worden.

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!